Hoe maak je je inox zwembad winterklaar?

Het naderen van de winter betekent dat het tijd is om je geliefde inox zwembad winterklaar te maken. Door de juiste stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je inox zwembad goed wordt beschermd tegen de koude temperaturen en winterse omstandigheden. Hier is een uitgebreide gids van HQ Pools om je te helpen je inox zwembad winterklaar te maken.

1. Chemisch Evenwicht Handhaven

Voordat je begint met het winterklaar maken van je inox zwembad, is het essentieel om het chemische evenwicht te handhaven. Test het water op de juiste pH-waarde, alkaliniteit en chloorgehalte. Zorg ervoor dat alle niveaus binnen het aanbevolen bereik liggen.

2. Grondige reiniging van het zwembad

Verwijder alle bladeren, takken en ander vuil uit het zwembad. Maak de zwembadbodem en -wanden grondig schoon. Gebruik een zwembadstofzuiger en een borstel om eventueel aanhechtend vuil te verwijderen.

3. Waterpeil verlagen

Verlaag het waterpeil van het inox zwembad tot ongeveer 10-15 centimeter onder de skimmers. Dit voorkomt schade aan de leidingen als gevolg van bevriezing.

4. Filter en pomp leegmaken

Laat water uit de filter en pomp lopen om ervoor te zorgen dat er geen water in blijft zitten dat kan bevriezen en schade kan veroorzaken. Bewaar deze onderdelen op een vorstvrije plaats.

5. Winterafdekking installeren

Installeer een stevige winterafdekking om bladeren en ander vuil uit het zwembad te houden. Zorg ervoor dat de afdekking goed is bevestigd en dat er geen openingen zijn voor ongewenste insijpeling.

6. Antivries toevoegen aan leidingen en skimmers

Om schade door bevriezing te voorkomen, voeg antivries toe aan de leidingen en skimmers. Zorg ervoor dat je producten gebruikt die specifiek zijn ontworpen voor zwembaden.

7. Elektrische Apparatuur uitschakelen

Schakel alle elektrische apparatuur, zoals pompen en verlichting, uit en trek de stekkers uit het stopcontact. Berg deze apparatuur op een droge plaats op.

8. Regelmatige controle tijdens de Winter

Hoewel je inox zwembad nu winterklaar is, is het belangrijk om het regelmatig te controleren tijdens de wintermaanden. Verwijder eventueel opgehoopt sneeuw en zorg ervoor dat de afdekking stevig vastzit.

Graag hulp of advies voor het onderhoud en/of winterklaar maken van je Zwembad? Contacteer ons.

Deel deze post: