Duurzaam & Ecologisch

Op vandaag kan je geen zwembad meer bouwen zonder kritisch het luik van de  duurzaamheid erbij te betrekken. Een zwembad in inox heeft aan de basis al de eigenschap om uiterst duurzaam te zijn. Met de keuze voor een inox zwembad verlaag je je ecologische voetafdruk aanzienlijk.

Dit komt niet alleen door de toegepaste zuinige zwembadtechnieken, maar ook door de inox kuip die op zich volledig gerecycleerd kan worden na een zeer lange levensduur. Inox is ook 100% waterdicht en krimpvrij.

Verder zijn er weinig of geen onderhoudsproducten nodig om het zwembadwater proper te houden doordat algen en aanverwanten zich niet aan de wanden kunnen vasthechten. Dit zorgt op zich dus ook voor minder gebruik van milieuvervuilende chemische stoffen voor de reiniging van het zwembad.

Verder kan het water voordelig opgewarmd worden doordat het water in de kuip sneller op temperatuur is  door de weerspiegeling van de zon in het water. Dit zorgt voor een behoorlijke natuurlijke opwarming van het water. Daarnaast beschikt inox over isolerende eigenschappen. Het water zal dus na opwarming ook niet zo snel afkoelen